Het Klooster in?

Eén van de lastige dingen aan het ondernemerschap vind ik focussen. Herkent u dat? Ik ben heel gedreven en enthousiast over mijn vak en vind daardoor veel leuk. Dat maakt goed kunnen focussen lastig. Tijdens het opzetten van mijn eigen bureau het afgelopen half jaar, heb ik veel ondernemers gesproken, die allemaal zeggen dat het leggen van de juiste focus belangrijk is voor het succes van het eigen bedrijf. Het doen van de juiste dingen en u niet laten afleiden door bijzaken, dat maakt uw onderneming succesvol. Het is belangrijk dat u als ondernemer de focus legt. Waar wilt u de komende jaren met uw onderneming naar toe, wat is uw doel? Minstens zo belangrijk is het dat de medewerkers weten waar u de focus op legt en welke bijdrage er van hun verwacht wordt. Weten uw medewerkers waar uw focus op ligt en wat u van ze verwacht? En besteden ze het merendeel van de tijd aan die zaken die bijdragen aan dat doel?

Kunt u bovenstaande vragen niet met een volmondig “ja” beantwoorden? Ga dan eens na waardoor dat veroorzaakt wordt: Is uw doel duidelijk? Wordt daarover voldoende gecommuniceerd binnen uw bedrijf? Weten de medewerkers wat er van hun verwacht wordt? Zijn de randvoorwaarden in orde? Zijn de medewerkers net zo gedreven als u?

Het klooster in om te focussen gaat wel ver, dat ben ik met u eens. Maar periodiek tijd maken om stil te staan bij bovenstaande vragen is een must voor elke ondernemer.

 

Copyright – Völlink Personeelsadvies 2017  Algemene voorwaarden 

Ontwerp en hosting bij Rondom Internet

Foto’s en vormgeving bij Vera Werleman

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin